Dyskusja o sprzęcie (dyski wewnętrzne, dyski zewnętrzne, drukarka USB) i oprogramowaniu kompatybilnym z produktami Synology.
przez chmielek86 » 16 kwi 2010, o 10:10
Witam. Mam drukarkę CANON IP3000 podłączoną do Synology 210J. Drukarka ta znajduje się na liście kompatybilnych ale mam następujący problem. Dodaje drukarkę sieciową w komputerze i wszystko jest bez problemu. Robię drukuj a drukarka momentalnie reaguje i zaczyna drukować Problem zaczyna się kiedy wyłączę drukarkę w stan czuwania a potem włączę ją z powrotem. Otwieram jakiś plik który chce wydrukować klikam na drukuj a komputer zaczyna myśleć dobre parę minut... Program przestaje odpowiadać i zupełnie nie da się korzystać z tej drukarki. Muszę wtedy usunąć ją i ponownie zainstalować i znów zaczyna działać... Nie testowałem jeszcze co się będzie działo jak nie będę wyłączał drukarki w ogóle w stan czuwania ale po co ona ma być włączona cały czas jak korzystam z niej raz na tydzień. W czym tkwi problem? Ma ktoś podobnie?
-
chmielek86
- Początkujący
-
- Synology: 210J
- Firmware: Nie mam
- Dyski: Nie mam
- Pochodzenie: Poznań
- Internet: 8Mbit
przez sirm » 21 maja 2010, o 10:55
a podlacz ja do jakiegos komputera np. stacjonarnego. Wez jakiegos laptopa i zobacz czy bedzie sie zachowywac tak samo.
Jak bedzie dzialac poprawnie, no to bedzie wskazywac, ze obsluga przez synka jest problematyczna i wtedy trzeba bedzie dalej szukac rozwiazania.
-
sirm
- Trochę Wie
-
- Medale: 2
-
- Synology: DS209+II
- Firmware: DSM 3.2-1955
- Dyski: 1.5TB WD15EADS x2
- Pochodzenie: Gdańsk
- Internet: 21 Mbps
- System Operacyjny: XP, Win7