port 445

Tworzenie wątków jest zablokowane - należy używać formularza "Zadaj pytanie".
Regulamin działu
Tworzenie wątków jest zablokowane - należy używać formularza "Zadaj pytanie".

Re: port 445

Postprzez byteof » 16 lip 2010, o 15:11

uporczywość została nagrodzona:

FAKTEM jest że w obsłudze klienta błękitna linia dsl - siedzą kobitki i nie każda notowała na szkoleniu.

Postanowiłem że będę dzwonił,aż dodzwonię się do mężczyzny.
I tak po 3 próbach trafiłem na kogoś sensownego który kazał mi się zalogować na ssc1.internetdsl.pl
a tam... usługi>e-security>Blokada portów NetBIOS chroniąca przed najczęstszymi atakami na systemy operacyjne Windows odznaczyć - no i :)

DATA REPLICATOR HULA przez INTERNET :)

Dzięki terrorite - chyba Cie polubiłem!
byteof
Początkujący

Synology: 110j
Firmware: najnowszy
Dyski: Nie mam
Pochodzenie: Nie mam
Internet: Nie mam

Re: port 445

Postprzez terrorite » 16 lip 2010, o 16:06

Przyznam sie ze zlosliwie o tym ssc1.internetdsl.pl nie napisalem, bo bylo to podane w poscie ktorego kawalek zacytowalem, a dalej jest:
...Dzis dostalem pismo ze tpsa na DSLach poblokowala porty (z tego co pisza wszystkim) 135,139,445 itp... Bardziej swiadomi moga sobie odblokowac via WWW ...
ale bylem ciekaw czy sobie poradzisz jesli Cie odpowiednio "zmotywuje" ;) . No i jak widac mialem racje, jednak duzy chlop z Ciebie i dales rade. Moje gratulacje.
I chyba sam przyznasz ze to duzo wieksza satysfakcja jesli sie dojdzie do czegos samemu niz jak ktos przyjdzie i pokaze Ci palcem.
Obrazek
terrorite
Zawsze On-Line

Medale: 9
Syn (2) Wiedza (3)
Linux (1) Zasługi (3)
Synology: DS409
Firmware: 2.3
Dyski: ST31000528AS
Pochodzenie: Warszawa
Internet: 25Mb

Poprzednia strona