Możliwość udostępniania większej liczby folderów

Zawiera wszystkie wątki, które można zarchiwizować. Nadal są dostępne poprzez wyszukiwarkę forumową.

Możliwość udostępniania większej liczby folderów

Postprzez Slawek » 11 cze 2010, o 21:52

Witam,

ostatnio przeczytałem kartę katalogową Synology DS1010+ i nie mogłem wyjść ze zdumienia. Jest tam napisane:
File Sharing
Max User Account: 2,048
Max Group: 256
Max Shared Folder: 256
Max Concurrent Connections (SAMBA, FTP, AFP): 512

Uważam, że aby takie urządzenia były w pełni funkcjonalne, to liczba możliwych do udostępnienia folderów nie powinna być mniejsza od liczby użytkowników. W środowisku firmowym, należy założyć, że każdy użytkownik będzie potrzebował folderu sieciowego z dostępem tylko dla niego.

Czy jest możliwe, aby w nowszej wersji firmware liczba folderów była przynajmniej 2 razy większa?

Pozdrawiam
Sławek
Slawek
Początkujący

Synology: DS209+ II
Firmware: DSM 2.2
Dyski: WD 1TB WD10EADS
Pochodzenie: Nie mam
Internet: Nie mam

Re: Możliwość udostępniania większej liczby folderów

Postprzez terrorite » 12 cze 2010, o 10:37

Jest Shared Folder i Private Shared Folder. To dwie rozne rzeczy, PSF tworzony jest dla kazdego uzytkownika:
...enable the "User Home" Service will set the Disk Station to automatically generate private folders for each registered users on the Disk Station which is useful for storing personal data, such as backups of user created content...
należy założyć, że każdy użytkownik przeczyta chociaz manuala do swojego NASa ;)
Obrazek
terrorite
Zawsze On-Line

Medale: 9
Syn (2) Wiedza (3)
Linux (1) Zasługi (3)
Synology: DS409
Firmware: 2.3
Dyski: ST31000528AS
Pochodzenie: Warszawa
Internet: 25Mb

Powrót do Archiwum działu