DSM 3.0 Beta

Archiwum forum Synology.

Re: DSM 3.0 Beta

Postprzez mikhnal » 27 sie 2010, o 13:33

igorelectronics napisał(a):Ja bym nie zmieniał, dalego że w moim przypadku okazało się że nowa wersja OS to totalny bubel, a co najgorsze to nie da się wrócić do poprzedniej wersji znanymi dotąd metodami i trzeba trochę się nakombinować, by ponaprawiać niektóre popsute funkcje.

Jeszcze jedna taka wypowiedź i dostaniesz bana na tydzień na uspokojenie nerwów.

Pisaliśmy ci co masz zrobić: zgraj dane, usuń partycje z dysków po podłączeniu do kompa, zainstaluj 2.3, skonfiguruj i wgraj dane.
Nie pomagam przez PW albo mail. Od tego jest forum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
mikhnal
Godfather

Medale: 14
Syn (6) Wiedza (1)
Linux (2) Zasługi (2)
Modder (1) Pomysł (2)
Synology: DS409+ 1GB RAM
Firmware: DSM 3.2-1956
Dyski: 4 ST31000528AS RAID5
Pochodzenie: Varshafka :)
Internet: Vectra 16/1 Mbps
System Operacyjny: 7 64bit
Router/Switch: TL-WR1043ND + DD-WRT

Postprzez igorelectronics » 27 sie 2010, o 13:45

mikhnal napisał(a):
igorelectronics napisał(a):Ja bym nie zmieniał, dalego że w moim przypadku okazało się że nowa wersja OS to totalny bubel, a co najgorsze to nie da się wrócić do poprzedniej wersji znanymi dotąd metodami i trzeba trochę się nakombinować, by ponaprawiać niektóre popsute funkcje.

Jeszcze jedna taka wypowiedź i dostaniesz bana na tydzień na uspokojenie nerwów.

Pisaliśmy ci co masz zrobić: zgraj dane, usuń partycje z dysków po podłączeniu do kompa, zainstaluj 2.3, skonfiguruj i wgraj dane.

Ta metoda też nie działa. Sam sobie sprawdź jak nie wierzysz.

A co do konta na tym forum to mi jest niepotrzebne, jak dotąd nikt mi w niczym tutaj nie pomógł, sam musiałem grzebać i naprawiać popsute funkcję.
igorelectronics
Początkujący

Synology: badziew
Firmware: dupiate
Dyski: zaden
Pochodzenie: ...
Internet: ...

Postprzez mikhnal » 27 sie 2010, o 13:51

Ok. Sprawdzę na starych dyskach.
Nie pomagam przez PW albo mail. Od tego jest forum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
mikhnal
Godfather

Medale: 14
Syn (6) Wiedza (1)
Linux (2) Zasługi (2)
Modder (1) Pomysł (2)
Synology: DS409+ 1GB RAM
Firmware: DSM 3.2-1956
Dyski: 4 ST31000528AS RAID5
Pochodzenie: Varshafka :)
Internet: Vectra 16/1 Mbps
Router/Switch: TL-WR1043ND + DD-WRT

Postprzez igorelectronics » 27 sie 2010, o 14:16

mikhnal napisał(a):Ok. Sprawdzę na starych dyskach.

A proszę bardzo:
I tak można bawić się cały dzień i nic się po za 3.0 betą nie da wgrać nawet na wyczyszczony do zera HDD !!!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
igorelectronics
Początkujący

Postprzez igorelectronics » 27 sie 2010, o 14:31

Krwiak napisał(a):

Trochę przeginasz w swoich wypowiedziach, może i ci nie działa, a może po prostu nie potrafisz odpowiednio skonfigurować serwer? U mnie wszystko śmiga, a sporo rzeczy wykorzystuje, inni też jakoś nie mają większych problemów.

A jednak z drukarką mają problemy na nowej becie (i pewnie z innymi rzeczami też, tylko z nich nie korzystają) !!!
I powiem że nie da się tego problemu usunąć z poziomu panlu konfiguracyjnego, trzeba grzebać wewnątrz systemu. Trochę dziwne że nie potrafię sobie poradzić z konfiguracją a daję radę grzebiąć w systemie :lol: .
igorelectronics
Początkujący

Postprzez terrorite » 27 sie 2010, o 14:55

igorelectronics napisał(a):A co do konta na tym forum to mi jest niepotrzebne, jak dotąd nikt mi w niczym tutaj nie pomógł, sam musiałem grzebać i naprawiać popsute funkcję.

A niby czemu mialby ktos pomagac? A ty pomogles komus na tym forum? Bo jak na razie widze ze potrafisz tylko przyjsc i jeczec jak bardzo jestes dotkniety przez los. Wez pare wdechow, idz na spacer, walnij pol litra, a potem wroc i przejrzyj swoje wczesniejsze posty. Zachowujesz sie jak gowniarz to cie ludzie traktuja jak gowniarza. Proste. Jesli masz problem ze sprzetem czy softem to czemu nie napiszesz do producenta tylko uwazasz ze najlepszym rozwiazaniem jest wyplakiwanie sie na forum gdzie siedza inni uzytkownicy synology? Kogo wlasciwie oskarzasz o swoje niepowodzenia? Producenta? Dystrybutora? Czy moze uzytkownikow tego forum? Bo ty zapewne jestes zajebisty i zadnej twojej winy w tym nie ma, dajesz rade nawet "pogrzebac w systemie". No po prostu wyrywa z butow, tym bardziej ze zapewne jak zwykle jest to typowy PICNIC error ;> (Problem In Chair Not In Computer)
Wez sie chlopie ogarnij bo tak to daleko nie zajedziesz. Najwyzej zrazisz do siebie wszystkich. No chyba ze to jest twoim zamiarem, to wystarczy powiedziec, wtedy bedziemy cie omijac jak tredowatego.
Obrazek
terrorite
Zawsze On-Line

Medale: 9
Syn (2) Wiedza (3)
Linux (1) Zasługi (3)
Synology: DS409
Firmware: 2.3
Dyski: ST31000528AS
Pochodzenie: Warszawa
Internet: 25Mb

Postprzez igorelectronics » 27 sie 2010, o 15:01

OK w takim razie proszę o usunięcie mojego profilu z tego forum.
Te osoby którym pomogłem uruchomić drukarkę i pamięć USB na DSM 3.0 beta niech są szczęśliwe, pozostałe - trudno niezdążyły.
igorelectronics
Początkujący

Postprzez SyncHot » 27 sie 2010, o 16:38

Zrób komuś/światu przysługę i sprzedaj synca. Skoro badziew, to po 'dobrej' cenie...
SyncHot
Wtajemniczony

Medale: 4
Syn (2) Wiedza (1)
Zasługi (1)
Synology: 108j,110j,109+
Firmware: aktualny
Dyski: SAMSUNG 2TB
Internet: 60/4
System Operacyjny: Ubuntu,Windows 7
Router/Switch: ASUS RT-N56U

Postprzez terrorite » 27 sie 2010, o 18:05

igorelectronics napisał(a):OK w takim razie proszę o usunięcie mojego profilu z tego forum.

Jasssne, najlatwiej ogon pod siebie i spieprzyc jak cos idzie nie tak. Prawda? Widzisz stary, problem polega na tym ze do tej pory nie mozesz pojac ze wszyscy tutaj zebrani sa po tej samej stronie barykady i to co robisz to tylko strzelasz sobie w kolano. Tutaj w wiekszosc jesli nie wszyscy to zwykli uzytkownicy synology. A ty wpadasz tutaj i zaczynasz nam opowiadac jaki ten twoj egzemplarz synology jest marny i ze nic w nim nie dziala. No dobra, ale co z tego? Czego oczekujesz? Ze ktos cie przytuli i da lizaka? No nie, to chyba nie przejdzie. Zamiast normalnie opisac problem i poprosic innych o pomoc w rozwiazaniu, no, ewentualnie mozesz nawet poinformowac nas o tym jak cie on irytuje, to zaczynasz od dupy strony nawet nie probujac zdiagnozowac co sie wlasciwie dzieje. Zamiast tego zaczynasz wylewac swoje zale i frustracje na ludzi ktorzy nie sa temu winni po czym stwierdzasz: bo mnie nikt nie pomogl. Na dodatek postepujesz jak rozkapryszony bachor, na zasadzie: aha, a ja cos wiem ale nie powiem! No i fajnie, nie mow, naprawde, jak do tej pory jestes jedyna osoba ktora juz w dwoch postach stwierdza ze cos zrobila, ale oczywiscie nie powie zeby "ukarac winnych". Wiesz, to takie typowo "polskie" zachowanie ;] Aby tak dalej, zapewne zyskasz w zyciu wielu przyjaciol i znajomych.
Obrazek
terrorite
Zawsze On-Line

Medale: 9
Syn (2) Wiedza (3)
Linux (1) Zasługi (3)
Synology: DS409
Firmware: 2.3
Dyski: ST31000528AS
Internet: 25Mb

Postprzez Mystik » 27 sie 2010, o 18:14

Proponuje trochę wyhamować, bo Wasze komentarze przestały mi się nie podobają.
To, że ktoś ma problem i pisze o tym na forum, do tego widzi produkt poprzez swoje problemy, to jest zupełnie normalna sprawa.
To, że na forum są użytkownicy o różnym stopniu zaawansowania, to jest też całkiem normalne.
I przypomnę tylko jedną bardzo starą sentencję: nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. A jeżeli ktoś nie chce uczestniczyć z kimś w dyskusji, to niech tego nie robi.

Zuto: dlatego ma czekać na finalną wersję, żeby nie zniechęcił się problemami z wersją BETA oprogramowania. Ja się w każdym razie wstrzymuje z aktualizacją.
Krwiak: mniejsze, większe, ale jakieś problemy są. Po pierwszych postach w których można było czytać o samych superlatywach, potem pojawiły się posty o problemach
Mikhnal: sprawdź, ale jeżeli nie da się faktycznie cofnąć wersji wg opisanego sposobu, to chyba sam sobie tego bana dasz :lol:

I więcej luzu Panie i Panowie, niech moc będzie z Wami, a Synology niech rządzi i działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami :D

PS. A tak w ogóle, to czy ten wątek nie powinien wylądować w dziale firmware?
pozdrawiam
Mystik

Stosując zasady gramatyki i ortografii języka polskiego, wyrażamy szacunek dla samych siebie.
Mystik
Stały Bywalec

Medale: 3
Syn (3)
Synology: DS-710+, DS-210j
Firmware: DSM3.2-1922/1922
Dyski: 1x10EADS, 2x1002FAEX
Pochodzenie: Poznań
Internet: 25/10M
Router/Switch: nie wiem

Poprzednia stronaNastępna strona